Arxiu del blog

de juny 14, 2022

AUTORS I MÚSICS DE PROXIMITAT






El passat divendres dia 10 es va estrenar al Centre Cívic Ateneu FORT PIENC de Barcelona l’Òpera de cambra TENIM FEINA de Xavier Casademont i Cases amb llibret d’Ignasi Garcia i Barba amb l’Orquestra d’alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Va ser el mateix Ignasi que em va convidar a l’estrena. L’Ignasi és un autor molt prolífic i que admiro molt. El conec des de fa molts anys i hem anat tenint contacte en múltiples ocasions. L’any 1997 des de l’AADPC li vam publicar en un mateix llibret dues obres, IMAGINE i TINC FEINA! (núm. 8 de la col·lecció Teatre-Entreacte)

I és sobre l’Escena 4 de TINC FEINA! en el que està basat el llibret de l’òpera de cambra de Xavier Casademont i Cases (llegiu la presentació). Tant l’Ignasi com jo, com el públic en general, vam gaudir d’aquesta fantàstica estrena, de la música, dels músics, dels cantants, del llibret, i de tothom que hi va intervenir, i malgrat que el llibret no hagués estat concebut inicialment per a ser una òpera, al cap d’uns anys ho ha estat formidablement realitzada. És una meravella veure com es dimensionen alguns plantejaments dramatúrgics quan són escomesos per noves visions que no fan més que enriquir-los.


núm. 8 Col·lecció Teatre-Entreacte, 1997